SIRO Zrt. Pénztári Informatika És Ügyvitel

EDI alapú számlázási megoldás


Jelenleg Magyarországon két féle elektronikus számla létezik, az egyik a PKI alapú, a másik az EDI alapú. Az általunk fejlesztett megoldás tudja mindkét elektronikus számlázási lehetőséget, és a partnereink, egyik – egyik megoldást használják is.


A nagy számla mennyiség miatt az EDI alapú elektronikus számla irányába mentünk el. Az EDI rendszer, amit fejlesztettünk, ma több mint évi hat millió számla kezelését végzi. A számlák majd két ezer helyről érkeznek, és több mint tíz felhasználóhoz továbbítjuk.


Saját EDI számla struktúrát, és saját EDI csatornát hoztunk létre, amihez megteremtettük a technikai feltételeket, a műszaki leírást, és a jogi környezetet is.
Jelenleg a számlák txt alapon és webservice megoldással közlekednek az EDI csatornában, napi egyszeri átadással, és azonnali küldéssel.

A számlák GPG titkosítással közlekednek az EDI csatornában, a teljes biztonság érdekében. Illetve tömörítésre kerülnek a minél kisebb adatforgalom elérése miatt.

Kialakítottunk egy kezelő felületet, ahol a számlák adatai megnézhetők, kereshetőkA rendszerhez elkészítettük a számlák pénzügyi teljesítéséhez a lekérdező felületet. A lekérdező felületen a számla kiállítója meg tudja nézni, hogy egy – egy számla életútjátA rendszerhez elkészült, de még nem került bevezetésre az a modul, amivel egy teljes kereskedelmi forgalom végigvihető, a megrendelés, a visszaigazolás, a szállítás, a számlázás.

Partnereink